Jordemoder, ammerådgivning, gravid- og babymassage

Jordemodersamtaler, rådgivning til amning samt lindrende massage.

Jordemoder, ammerådgivning, gravid- og babymassage

En jordemodersamtale kan indeholde alt hele vejen rundt om livsfasen at ønske sig gravid, være gravid, forberede sig til fødsel, samt tiden efter fødslen; 4 trimester.
En samtale kan, efter aftale, også indebære akupunktur og/eller massage.
Akupunktur og massage kan bestilles særskilt, se længere nede af siden

Om amning
Amning er for mig et hjerteanliggende, hvorfor det gør ondt når jeg hører om ammeforløb, der løber af sporet. Der vil jeg gerne hjælpe, og tilbyder samtaler for at udrede ammeforløb, samt forberede til næste barn.
Flere kvinder, end nødvendigt, ophører amning, fordi der findes for få steder at henvende sig, når der er problemer. Der er alt for lidt fokus på årsager og sammenhænge, samt formidling af redskaber til at komme videre.
Jeg har i flere år arbejdet i ammekonsultation i Kolding. Der kom mange kvinder, der havde måttet opgive at amme og samtalerne med disse kvinder, har lært mig så meget om netop årsager og sammenhænge.
For rigtig mange kvinder er det forbundet med stor sorg ikke at amme, og mange føler skyld. Andre kvinder føler savn over at den første tid med barnet, blev overskygget af ammeproblemer, at der ikke var tid til den hygge og kropskontakt, som man naturligt forventer, når man er blevet mor.
Man er to til at amme og en svær ammeopstart kan for eksempel skyldes:
– fødslen kan influere negativt på både mor og barn,
– man får ikke den ro og rette støtte lige efter -og i timerne efter fødslen,
– barnet bliver lagt forkert til af f.eks personale,
– at mor og barn enten bliver skilt ad ,eller er for lidt fysisk sammen,
– for mange gæster og for megen distraktion, som tager fokus fra barnet

– m.m
Dertil kommer at mange har et billede af amning som så naturligt, at når barnet lægger sig til, så kører det bare.
Amning er ikke statisk, men en proces, og kan egentlig først kaldes rigtig etableret efter 4-6 uger. Amning er en personlig udveksling mellem mor og barn og kan ikke måles op ad andre kvinder.

Også kvinder som overvejer ikke at amme, eller er i tvivl om de kan på grund af f.eks brystoperationer, er velkommen til at kontakte mig.

Jeg underviser i amning. Det kan være en individuel samtale alene, eller som par, samt gruppeundervisning.
Al undervisning veksler mellen samtale og film.

Jeg har allerede meldt ud at amning for mig er en hjertesag, men det indebærer ikke at jeg sætter mig som dommer over de valg, som andre træffer. For mig er det vigtigt at formidle den viden, som er på området nu, så det valg man træffer, er på det bedste grundlag.
Jeg er internationalt certificeret ammekonsulent, hvilket indebærer et krav om at følge med den forskning, som i disse år eksploderer med ny viden, og jeg skal re- eksamineres igen i år.

Om akupunktur
Akupunktur kan med fordel bruges når man ønsker sig gravid. I den forbindelse kan akupunkturen også hjælpe til vægttab, rygestop og afhjælpning af stress.
Akupunktur kan afhjælpe graviditetsgener og modne til fødsel.
Efter fødslen kan akupunkturen lette smerter/ ubehag og hjælpe til øget mælkemængde.

Om gravidmassage
Gravidmassage er en blid form for massage, som har til hensigt at få både krop og psyke til at slappe af i den store proces det er, at bære og nære et voksende barn. Massagen udløser “kærlighedshormoner”, som er vigtige for den kommende relation mellem mor og barn.

Om babymassage
Babymassage er en ligetil måde at give sit barn omsorg på; det beroliger og frigiver gode hormoner. Mødre over hele verden gør det og det er enkelt at lære.

Gravidmassage 60 min., kr. 500,-
Akupunktur og gravidmassage 1 1/2 time kr. 650,-
Samtale i graviditet om tidligere fødsler, dårlig ammeoplevelser, amning og brystoperation, ammeundervisning mm. , 1 time, kr. 450,-
Undervisninge for par i akupressuer og massage i forb. med graviditet og fødsel, 2 timer. Saml en gruppe og vi taler om prisen. Kr. 700,-
Ammehjælp pr. time kr. 400,-
Telefonkonsultation max. 30 min. 100 kr.

Behandlere